Siirry suoraan sisältöön

Meneekö viesti Facebookin ylläpidolle perille

Aina ei viesti Facebookin ylläpidolle mene perille.

Kun käyttää sosiaalista mediaa, tulee joskus tilanne, että on asiaa Facebookin ylläpidolle tai vastaavalla organisaatiolle. Mitä silloin oikeataan pitää tehdä? Onko viesti Facebookin ylläpidolle helppo lähettää ja reagoidaanko siihen? Ainakin Facebookista löytyy ohje ja sen myötä tuli välilehti, jonka alta voi bongata tuen postilaatikon sekä ilmoita ongelmasta -välilehti. Jos siis havaitset jonkin ongelman, siitä ilmoittaminen onnistuu ainakin helposti älypuhelimella ”ravistamalla” puhelinta siinä kohdassa, missä ongelman huomasi. Mitä sitten tapahtuu? Toivottavasti joku tekee asialle jotakin.

Viesti Facebookin ylläpidolle tuen postilaatikon kautta

Ohje- ja tukikeskuksen kautta voit tehdä erilaisia ilmiantamisia kuten esimerkiksi ilmoitat väärinkäytöksestä, jostakin Facebookin ongelmasta tai hakkeroidusta ja väärennetyistä käyttäjätileistä. Näiden löytäminen on suhteellisen mielenkiintoista ja ne jäävät äkkiä huomaamatta, mikäli ei tajua painaa valikkoa auki tukikeskuksen puolelta. Sieltä löytää Käytännöt ja ilmiantaminen, josta sitten löydät äsken mainittuja otsikoita. Sieltä on löydettävissä muun muassa Edesmenneen käyttäjän tilin hallinta. Nämä ovat siis ohjeita.

Emme tiedä, onko ohjeiden löytyminen tehty tarkoituksella näin hankalaksi vai onko se vain sattumaa. Melkein helpompi on jopa ymmärtää, mitä nigerialaiskirje käsittelee ja mitä sillä pyydetään, vaikka huijaus onkin. Tarkemmin tutustumalla esimerkiksi väärinkäytösten ilmoittamiseen, siellä sanotaan, että ilmoittaminen ei välttämättä johda siihen, että sisältö poistetaan. Ohjeita on monenlaisia, mutta jotenkin tuntuu hiukan sekavalta, että missä se lopullinen ilmoitus tehdään. Onko sillä siis tarkoitus, että ilmoituksia ei tehdä?

Onko helpompi lähteä Facebookista pois

Luimme aikamme ohjeita ja yritimme löytää suoria vastauksia siihen, miten pitää toimia, tuli vääjäämättä mieleen, että melkein on helpompi lopettaa koko Facebook -tilin käyttö kuin löytää nopeasti ja helposti jokin valikko, josta ilmoituksen voi tehdä. Ainakaan kiireessä ei kannata yrittää tehdä mitään, koska siinä onnistuu pelkästään menettämään hermonsa. He keräävät palautetta, mutta mitä tapahtuu, jos antaa palautetta, että järjestelmä on huonosti tehty?

Avainsanat: